Fotografering hos Any-Photo

Söndag den 11e mars, 2018fotografering hos Any-Photo, Annika Nyberg.

Malin Porträttfotograf Any-photo -2569

 

Efter en lugn morgon slår klockan snart eftermiddag och det börjar bli dags att bege sig mot fotograferingen. Jag njuter. Av mig själv. Av livet och den närvaro som det fått efter mitt tillfrisknande. Njuter av att få delta i detta fantastiska projekt i syfte om att stärka kvinnors självkänsla.

Om detta hade varit för bara något år sedan hade jag säkerligen precis kommit hem från en stressig morgon då jag tränat hårt för minst sjätte gången den veckan, varit nästintill svimfärdig då jag förmodligen ätit minimalt i flera dagar innan för att det skulle vara dags för en plåtning några dagar fram.

Jag slogs faktiskt denna soliga, harmoniska söndag av tanken på hur det tidigare brukade se ut, vilket viktigt och stort steg det var för mig när jag blev påmind om hur långt jag kommit i min utveckling jämfört med anorexia-tiden. När jag var sjuk var allt som var förknippat med utseendet en sådan stor process, alldeles för stor grej att hänga upp sitt mående på.
Det är så lätt att ta saker och ting för givet när allt plötsligt börjar gå och kännas bra. När det friska livet blir mer naturligt för varje dag och snarare blivit till en sund vardag än de tidigare destruktiva som jag då kallade för min vardag, den tid som bestod av både självsvält och självskadebeteende. Därför är det otroligt viktigt att göra sådana här grejer som påminner och stärker oss där vi befinner oss idag. Varje dag är en ny möjlighet till utveckling, en ny oskapad dag där vi kan välja att ta beslut som vi tar oss framåt på.

Att tillfriskna från en ätstörning (i tjejers fall) handlar mycket om att acceptera och börja älska sin kvinnlighet och allt vad det innebär. Det är därför inte ovanligt att ätstörningar slår ut just i den känsliga tonårstiden pga. en mängd olika orsaker som b.la. undvikande av puberteten då det i sig innebär stor kontrollförlust och förakt inför den feminina energin och allt vad det innebär i att börja bli vuxen och utvecklas till kvinna. Men mer om det i ett annat inlägg. För ätstörningar är ju så mycket mer psykologiska än vi först kan tro. Det är ett undvikande av mycket olika känslor, som handlar både om livet i sig och det egna jaget. Därför har denna plåtning varit så mycket mer än bara en foto-session för mig, och jag är supernöjd med min upplevelse hos Any-Photo som drivs av Annika Nyberg. Den har varit betydelsefull och härlig, inte bara något ångestframkallande som tidigare bara skulle checkas av.

Foto-sessionen var väldigt avslappnad, det var en skön atmosfär vilket gjorde det lättare att ta alla bilder. Jag känner att Annika är väldigt personlig och unik på det sätt att hon lyfter fram vad man gillar bäst hos sig själv och alltid lyckas få fram ens personlighet i bilderna. Annika vågar också bjuda på sig själv och är personlig vilket underlättar och hon guidar en genom sessionerna på ett pedagogiskt sätt. Det gjorde att jag själv kunde fokusera på att ha kul och njuta av att känna mig vacker i min kropp. Det märks att Annika lägger vikt vid att man känner sig trygg och ser till att njuta av stunden.

För några år sedan, i en tid av svåra ätstörningar då jag baserade hela mitt värde på hur jag såg ut hade jag aldrig ställt upp på det här (om inte allt var ”perfekt” innan förstås), men nu var det helt annorlunda. Idag kändes det lustfyllt rakt igenom. Ingen press utan bara självkärlek vilket kändes i hela rummet. Jag kände mig kvinnlig och väldigt trygg i det.

Att idag stå trygg och stolt framför en kamera med min bakgrund av starkt självförakt är ett viktigt steg att bli påmind om för mig i min utveckling. Ett tillfrisknande handlar ju som jag nämnde tidigare mycket om att våga SE sina kvinnliga former och känna sig trygg och nöjd över sin kropp. Det tar långt tid men idag gör jag verkligen det och kan på riktigt känna det i hela min kropp. Det har tidigare varit lätt att tänka att ”såhär vore ju bra att tänka om sig själv”, men idag kan jag genuint känna det och det är verkligen självkärlek för mig. Ett kvitto på att ”Yes! jag klarade det!” Nu står jag här och är så stolt över hela resan som tagit mig hit, och att denna fotografering kunde få bli så mycket mer än bara själva grejen att plåta mitt utseende.

Numera kan jag vara stolt över mina former och älska istället för att svälta bort dem.
Därför gillar jag att Annika genom sina bilder lyckas förmedla hur man känner sig på insidan vilket definitivt varit en boost för min självkänsla. Att våga se och erkänna sin kvinnliga skönhet samt personlighet som sedan kan utspela sig i det yttre och förevigas på bild.

Vi är alla lika vackra och värdefulla. Annikas projekt om att uppmärksamma detta hos oss kvinnor gjorde att det kändes extra bra i magen att stå sådär ”naken” framför kameran. Syftet med detta både för mig personligen och Annikas projekt är att inse sitt värde, se hela sin potential, sin unicitet rakt igenom, hur vi än är eller ser ut. Att acceptera Hela sig själv. Inte vilja förneka varken sin personlighet eller olika kroppsdelar.

Tack Any-Photo för jag fick möjlighet att föreviga min unicitet på bild. Alla förberedelser och miljön runt omkring och under tiden är över förväntan så jag är mer än nöjd!

Unna dig detta du vackra kvinna och låt ditt inre få en chans att stråla genom ditt yttre på en foto-session hos Annika!

(Bättre kvalitet på mina bilder här på hemsidan kommer inom kort.
Och för att ta reda på mer info kring ansökan till detta projekt hittar ni på Any-Photos hemsida. Mer info kommer läggas ut.)
Malin Porträttfotograf Any-photo -2355-2

Malin Porträttfotograf Any-photo -2434-2 Malin Porträttfotograf Any-photo -2426-2 Malin Porträttfotograf Any-photo -2483 Malin Porträttfotograf Any-photo -2440-2 Malin Porträttfotograf Any-photo -2599-2
Malin Porträttfotograf Any-photo -2511 Malin Porträttfotograf Any-photo -2551-2Malin Porträttfotograf Any-photo -2596-2 Malin Porträttfotograf Any-photo -2614-2


Etiketter: