Föräldraträff för anhöriga mot ätstörningar

För ungefär ett år sedan började jag erbjuda stöd och hjälp även åt föräldrar och anhöriga till de som lider av ätstörningar/psykisk ohälsa. Hela omgivningen drabbas när någon mår dåligt, de som ofta vänder ut och in på sig själva då är just anhöriga. Maktlösheten och hjälpandet som kan ta över och leda till utbrändhet.

Trots detta är det idag ingen självklarhet att även anhöriga får hjälp när insatser och behandling sätts in. Våra tidigare föräldraträffar har blivit väldigt uppskattade, därför startar vi nu nya grupper, denna gång tillsammans med socialpedagogen Anna Johansson som också sitter på egen erfarenhet och med en unik förmåga möter människor där de befinner sig.

Hur förhåller man sig som anhörig till att ena dagen möta ett ”monster” och nästa dag känna igen den där personen som man tycker så mycket om, människan bakom ätstörningen. Vad gör man när den drabbade skriker att hen inte vill leva längre? Eller hotar med att börja skada sig/rymma för att få ätstörningens vilja igenom? Eller fortsätter svälta sig trots att hen flera gånger lovat att börja äta igen. När du vet att den drabbade ljuger men samtidigt försöker bygga förtroende och känna tillit för det har du ju hört ska vara bra för motivationen. Pusha men inte för mycket, finnas där, våga vara obekväm men samtidigt ge mycket närhet och kärlek?
Hur ska man orka? Är det verkligen anhörigas ansvar?
Detta och mycket mer kommer vi att svara på.

Här får du möjlighet att träffa andra som befinner sig i liknande situation och där vi erbjuder stöd, coaching, föreläsning samt diskuterar kring alla frågor som kommer upp. (För er som har efterfrågat de gruppsessioner vi tidigare haft med fokus på processinriktad coaching kommer detta åter bli möjligt, men tyvärr inte hinnas med under hösten).

Var: Åhus/Kristianstad.
När: 19e nov, 26e nov, 3e dec.
Tid: kl 14.30 – 17.00 varje gång.

Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är 12e nov.
Kontakta oss för mer info.
22095882_10155290255018411_3249476363363161913_o