Ingens liv är rätt eller fel

Det handlar om att inte jämföra sig,
På hur saker och ting ska kännas
Hur de ska vara uppbyggda
Hur liv ska levas

Det finns så mycket normer idag
Till exempel på hur en relation ska vara
På hur allt ska kännas
Vad man ska åstadkomma eller inte åstadkomma i livet
Om man ska skaffa familj och barn
Eller om man ska göra karriär

Varför allt detta?

Varför blir andra som inte ens gör något av följande ifrågasatta? Eller varför känner du dig misslyckad för att du inte lever efter idealen?

Du kanske vill leva ditt liv ensam i en skog resten av ditt liv, eller med massor av olika människor, partners, familjer eller kanske leva som nomad resten av ditt liv

Du kanske vill ha en relation som sticker ut så mycket från mängden att andra hela tiden ifrågasätter varför den ser ut som den gör. So what? Du är inte skyldig någon att förklara dig. Varför tror man ens att saker som inte följer normen inte skulle vara bra?

Så länge du är lycklig är allt helt ok, så länge du mår bra och tar ansvar för att leva i kärlek, ej rädsla och inte heller såra någon så är det till och med fucking jävla bra att leva såhär. Precis som du vill. Vad det nu än innebär.

För INGEN!

Kan veta svaret på din lycka
Den har du i dina egna händer
Den kan ingen ta ifrån dig

Men alla kommer vilja ifrågasätta den, av någon märklig anledning

Men den tillhör bara dig
Du äger den och kommer alltid att göra!

Så lev därefter då också. Det är din enda uppgift här i livet.
L.E.V D.Ä.R.E.F.T.E.R!

Och gör det nu.

Det är ditt liv. Ingen annans val eller beslut.

Du kanske till och med har så mycket självkärlek i dig att folk blir provocerade vart du än går – So what!? Irritation är alltid en bra början till nästa destination – självutveckling och insikt! 

Det finns normer till allt – hur du bör leva ditt liv, vad som anses inne, aktuellt etc etc. Allt är bara illusioner och det skapas nya varje dag.

Allt varierar också beroende på tid och generationer. Allt förändras hela tiden, så även du. Lev i förändring, men i din EGEN och inte samhällets. Annars lever du inte alls.

49694544_10156452475008411_1183115575669293056_n


av

Etiketter: