Bli trygg i din kropp

Läste ett sjukt bra citat i veckan som löd något i stil med: ”tänk hur många skönhetsföretag som skulle gå i konkurs om varje kvinna varje morgon skulle vakna upp och känna att hon duger som hon är”.

Om du vill vara en förebild för andra kvinnor, unga som äldre – gynna inte dessa företag som lever på människors dåliga självkänsla. Sluta spruta in hit och dit. Bröst, läppar, operationer eller vad det nu kan vara. Tack och lov att jag aldrig valde den vägen. Många säger att det egentligen bara skapar mer behov av att ändra sitt yttre. Att man stärker känslan av att inte vara autentiskt nöjd. Onödigt ju! Pengar, tid och energi du lägger på att förändra den kropp du föddes i och är menad att vara i.

Nej, minsann. Detta går emot mina värderingar. Sluta förneka den RIKTIGA kvinnligheten. Inget företag ska någonsin få intala mig att min kropp inte duger som den är! Idag finns det tillräckligt med trygghet inom mig för att förstå det.

Det blir så fel för mig när någon som på ett destruktivt eller i andra fall, konstgjort sätt, förändrat hela sin kropp och sedan går ut till andra och säger: Du duger som du är.

Heja ni grymma som står för autenticitet i dem ni är fullt ut. 


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter: