Att hitta sin SjälvKraft i tillfrisknande

Wow. Idag gick en grupp på 8 ungdomar fullt ut i det friska livet igen. Jag är så mäktigt imponerad, stolt och tacksam. Från att dag 1 nästan tryckt sig mot väggarna för att inte behöva höras eller synas till att idag ta för sig av livet som aldrig förr. De är i SjälvKraft och de strålar! Jag, fortfarande i gåshud och tårar. Att jag fått följa deras resor är så enormt häftigt.

Det här med att jobba med ungdomar är för övrigt så jäkla fett alltså. Några ser vi resa jorden runt för att uppleva och besöka olika världsdelar, någon satsar på sin dröm och innersta längtan karriärmässigt, några ser vi ibland medverka i tv, en del tar sitt politiska engagemang till en helt ny nivå, en del väljer att dela och ge vidare till andra i den mån de känner för. Någon tar tag i sitt konst- eller sportintresse. Listan kan göras lång på drömmar och liv som förverkligas. Gemensamt är att de alla hittat tillbaka till meningsfullheten.

Något jag lagt märke till efter varje avslutad behandling är hur 99 procent utbrister lättnaden i att ”aldrig mer ta någon skit”, de har insett sitt värde (!) även om resan såklart fortsätter. Ätstörningar handlar mycket om just förtryck både mot sig själv men också att man kan ha växt upp med någon form av osund auktoritet runt omkring, eller varit utsatt för något som utlöst.

Dessa grymma ungdomar går ofta ut med ny styrka och frihet inom sig och det är DET som driver mig, att fler ska ta tillbaka KRAFTEN, inte bara ”jaja nu äter jag igen, livet funkar, jag mår ok och kommer klara mig” utan verkligen ”wow livet är till för mig – nu kör vi!” Jag vill inte lämna en enda människa förrän jag ser att hen tänt sin inre gnista igen, att värdet kommit tillbaka och att meningsfullheten är på plats. DÅ är man frisk och fri.

Det går att ta av sig föreställningen om att jag är min psykiska ohälsa. Det går att stå stolt och stadigt inför världen igen!

Låter deras egna underbara, kloka ord avsluta mitt inlägg: ”vi kom in som bleka kopior av oss själva och idag flyger vi med egna vingar!”

MEGASTOLT, mitt hjärta kommer aldrig sluta klappa för dessa fantastiska drivkrafter!! 

frihet1