När allt blir tydligt

När jag möter unga med ätstörningar och missbruksproblematik är jag alltid tydlig med att jag inte bara fokuserar på symptomen utan även kärnan till dessa destruktiva beteenden. Det leder till att mina klienter automatiskt utmanar hela familjen. Detta är inte alltid populärt bland föräldrar som inte vill titta på sin egen delaktighet. När mina klienter stärker sin självkänsla resulterar detta i att de även börjar bryta mönster och stå upp för sig själva. De lär sig ta ansvar och KOMMUNICERA.
 

Att bara fokusera på den som är ”sjuk” hämmar ibland utvecklingen för hela familjen. Jag tycker det är synd att detta ämne fortfarande är så tabubelagt för allt handlar inte bara om den som missbrukar. De anhöriga har lika stort ansvar i förändringsprocessen. Bakslag kommer ofta för den som inte tagit tag i grundproblematiken. Därför önskar jag så innerligt att en del behandlingshem och även föräldrar kan sluta bära skygglappar och våga titta på det som ibland gör ont!

463c7dc508c842626a446f2700b0b4e2


Publicerat

i

av

Etiketter: