Hur tydlig är du när du kommunicerar?

Att tala är viktigt, att förstå lika så. Många tar för givet att andra ska förstå deras kroppsspråk, deras lilla ynkliga gest om att något inte står rätt till. En del drar sig för att berätta hela sanningen och tar för givet att alla andra borde vara tankeläsare. Inte konstigt att det skapas missförstånd som leder till konflikter. Har du förmåga att kommunicera dina känslor och tankar? Precis som kommunikation känns självklart när allt fungerar tar vi ofta det som självklart att vi alltid kommer vara friska och må bra psykiskt även i framtiden, men tyvärr är det inte alltid fallet. Avsaknaden av kommunikation kan få ödesdigra konsekvenser både privat och professionellt.

Tala därför alltid om när något känns viktigt för er! Dela alltid med er av det ni känner när ni behöver. Allt mänskligt är mänskligt. Om det är en påtvingad fasad du bär, försök träna på att sakta men säkert ta av den för att bli allt mer äkta. När du är ärlig mot själv, kommer detta smitta av sig och skapa positiva förändringar runt omkring. Andra kommer inspireras eftersom vi alla inombords längtar efter att bli mer oss själva – mer avslappnade och trygga i att bara vara.

14359232_1305734099438298_740172328890594644_n


Publicerat

i

av

Etiketter: